08 January 2016

Μαρμελάδα μανταρίνι


Η γλυκιά και ταυτόχρονα λίγο πικρή γεύση της είναι αρκετά ιδιαίτερη και, εκτός από την κλασική συνταγή, πανω σε φρυγανισμένο ψωμί με βούτυρο, σας προτείνω να την συνδυάσετε με μια ποικιλία τυριών που έχουν ελαφριά πικάντικη γεύση, όπως γραβιέρα, κεφαλοτύρι ή ένα ιταλικό πεκορίνο.



Υλικά

1 κιλό μανταρίνια της αρεσκείας σας
1 κιλό ζάχαρη
χυμό απο ένα λεμόνι

Εκτέλεση

Πλένουμε τα μανταρίνια μας καλά, τα σκουπίζουμε και αφαιρούμε τα κοτσάνια. Χωρίζουμε τη φλούδα από τη σάρκα και ξεβράζουμε τη φλούδα τρεις φορές για να ξεπικρίσει. Την αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξει καλά και πάμε να ασχοληθούμε με τη σάρκα.

Κόβουμε τα μανταρίνια στη μέση και αφαιρούμε τα κουκούτσια τους. Στη συνέχεια τα βάζουμε όλα μαζί στην κατσαρόλα που θα φτιάξουμε τη μαρμελάδα και τα πολτοποιούμε, όχι εντελώς, να κρατάνε λίγο. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και βράζουμε μέχρι να πήξει αφαιρόντας τον αφρό από την επιφάνεια.

Μην ξεχνάτε, ενας τρόπος για να δείτε αν έχει πήξει η μαρμελάδα είναι ρίχνοντας λίγη σε ένα πιατάκι του καφέ, το οποίο έχετε βάλει πριν στην κατάψυξη για λίγο να παγώσει. Αν η μαρμελάδα σταθεροποιηθεί, τότε είναι έτοιμη.

Την αφήνουμε να κρυώσει και την βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα. Γυρνάμε ανάποδα και έτοιμα.

No comments: