08 January 2016

Κέικ λεμονιού



Αν χρησιμοποιήσεις φρέσκα λεμόνια και ειδικά όταν είναι η εποχή τους, το άρωμα που δίνουν είναι αξεπέραστο.



Υλικά

3 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
6 αυγά
2 φλιτζάνια λευκή ζάχαρη
1 φλιτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα λεμονιού
Χυμό λεμονιού 2 κουταλιές της σούπας
1 φλιτζάνι γιαούρτι
Η συνταγή είναι για μακρόστενη φόρμα.

Εκτέλεση

Προθέρμανε το φούρνο στους 175 βαθμούς. Πέρασε το ταψάκι με λάδι ή βούτυρο.

Κοσκίνισε το αλεύρι και τη σόδα μαζί και πρόσθεσε το αλάτι .

Χώρισε τα αυγά. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάς τα ασπράδια μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές. Σταδιακά προσθέτεις 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη, χτυπώντας μέχρι να σφίξουν.

Χτυπάς τη υπόλοιπη ζάχαρη, τους κρόκους αυγών, το ξύσμα λεμονιού και το χυμό λεμονιού μαζί μέχρι το μείγμα να αφρατέψει. Προσθέσε το μίγμα αλευριού εναλλάξ με το γιαούρτι και τον κρόκο του αυγού. Ανακατεύεις απαλά, με μία σπάτουλα με χέρι,το μείγμα με τα σπράδια και τη ζάχαρη.

Το ψήνεις για 50 έως 60 λεπτά. Αφήνεις το κέικ να κρυώσει στο ταψί για 10 λεπτά, στη συνέχεια το βάεις πάνω σε σχάρα για να ολοκληρωθεί το κρύωμα.



Πασπαλίζεις προαιρετικά με ζάχαρη άχνη για πιο ωραία εμφάνιση και σερβίρεις!




No comments: